top of page
Leeg lokaal

Op zoek naar een inspirerende spreker voor een studiedag of workshop bij jou op school? Of wil je een volledige studiedag in het teken van burgerschap? Dat kan!

STUDIEDAGEN

Heeft jouw school burgerschap inmiddels wel op de agenda, maar komt er in de praktijk nog weinig van terecht? Je bent niet de enige! Voor veel scholen en docenten blijft burgerschap iets lastigs en iets vaags.
 

Een studiedag stelt VRIE Burgerschapseducatie samen in overleg met de school. Afhankelijk van de wensen kan het programma 1,5 uur duren, maar ook 2 uur, een dagdeel of een volledige dag. De visie  is (als die er al is) leidend en dient als basis voor de dag/dagdeel/uren. 

VRIE burgerschapseducatie heeft in samenwerking met diverse partners een studiedag ontwikkeld die bijdraagt aan een stevige en duurzame positie van burgerschap in de school.

Aan het einde van dit programma weten in ieder geval alle docenten, ondersteunend personeel én de schoolleiding wat burgerschap is, wat de opdracht vanuit de wet is en waarom ook echt iedereen in de school iets met burgerschap kan, dus ook een docent wiskunde of natuurkunde, en niet alleen de docent maatschappijleer. Meer hierover kun je lezen in deze blog.

INTERESSE?

Voor meer informatie of een offerte, stuur mij een email of neem contact op via het contactformulier.

arie van de vrie Burgerschapseducatie

AANBEVELINGEN

Op 28 februari en 1 maart 2023 vond een professionaliserings-tweedaagse plaats op het
Newmancollege in Breda. Arie heeft twee workshops gegeven met als doel inzicht te geven in wat burgerschap wel/niet is en wat de overheid van scholen verwacht. Aan de hand van leuke stellingen en werkvormen stond het gesprek centraal: Welke waarden zijn belangrijk en wat willen collega´s de leerlingen meegeven? Deze sessies hebben bijgedragen aan bewustwording en bereidwilligheid om gezamenlijk een bijdrage te leveren aan het burgerschapsprogramma op onze school. De deelnemers hebben de workshops beoordeeld met een dikke 8!

Annet Hersmis, conrector onderwijs, Newman College Breda

Arie van de Vrie heeft op 6 februari aan alle medewerkers van het Spaarne College in Haarlem een workshop burgerschap gegeven tijdens een studiedag. Naar Arie hebben wij anderhalf uur geboeid zitten luisteren. Zijn workshop was afwisselend en uitdagend. Samenwerken en een stelling moeten verdedigen maakte het actief. Wat houdt Burgerschap in en op wat voor een manier breng je dit binnen de school? Arie vertelt op een prettige manier en inspireert. Bovendien een prettig en warm persoon!

Carolien Dijkman, docent Maatschappijleer, Spaarne College Haarlem

Arie heeft voor ons een presentatie over burgerschapsonderwijs verzorgd voor alle MR'en van onze Stichting. Het leek ons een mooie kennismaking voor dit brede publiek en we hoopten een vuurtje aan te steken om het in alle scholen geagendeerd te krijgen. Dat is zeker gelukt! Arie is een innemende persoonlijkheid en weet met kennis en passende stellingen zijn publiek te activeren. We kregen achteraf veel positieve reacties en gaan er zeker mee aan de slag.

Annick van Tilburg, GMR Stichting SAAM te Oss

bottom of page