top of page
Business and entrepreneurship symposium. Speaker giving a talk at business meeting. Audien

OVER ARIE VAN DE VRIE

Burgerschapseducatie.com is een initiatief van Arie van de Vrie. Arie is in de afgelopen jaren werkzaam geweest als docent maatschappijleer op een school voor VMBO en was daar, als vanzelfsprekend, veel bezig met burgerschapseducatie. Voor maatschappijleer ontwikkelde hij een lesmethode voor eigen gebruik die meer gericht is op de context waarin zijn leerlingen leven. Daarnaast volgde hij een Post-HBO in burgerschapseducatie en ontwikkelde hij als burgerschaps-coördinator met succes een doorlopende leerlijn voor de school waar hij werkt. Hiernaast werkte Arie als vertrouwenspersoon, werkplekbegeleider, mentor en begeleidde en organiseerde hij de GSA en de paarse vrijdag op de school waar hij werkzaam is. 

’In de afgelopen jaren merkte ik steeds vaker dat burgerschap voor veel scholen en docenten meer vragen oproept dan dat het antwoorden geeft. Want wat wordt er nu van scholen verwacht, en wat moet een docent Nederlands of Engels nu met Burgerschapseducatie? Het bracht mij op het idee om scholen en docenten een platform te bieden om lesmateriaal en ideeën uit te wisselen, maar ook groeide bij mij het enthousiasme om scholen en docenten actief te gaan ondersteunen.’’

Sindsdien is Arie gaan werken aan een website en een cursus die aan de ondersteuningsbehoefte moet voldoen. Inmiddels heeft Arie op ruim 25 scholen geholpen om burgerschap op de kaart te zetten en in te bedden in de onderwijspraktijk. Door middel van de cursus leren docenten die het burgerschapsonderwijs binnen hun school belangrijk vinden hoe ze burgerschapsonderwijs in hun school kunnen vormgeven. Naast het geven van de cursus is Arie ook beschikbaar voor het geven van advies, het helpen met het vormgeven van het burgerschapsonderwijs op uw school en als spreker op bijvoorbeeld studiedagen.

arie van de vrie Burgerschapseducatie
  • Instagram
  • LinkedIn

"Arie heeft voor Compaen het burgerschapsonderwijs op de kaart gezet."

Irene Jansen
Directeur Compaen VMBO

Naar Arie hebben wij anderhalf uur geboeid zitten luisteren. Zijn workshop was afwisselend en uitdagend. Bovendien een prettig en warm persoon!

Carolien Dijkman
Docent maatschappijleer,
Spaarne College, Haarlem

"Arie heeft de nodige helicopterview, is constructief en pakt door!"

Gökhan Özkan 
Docent economie op Regio College

We hebben fijn gewerkt met Arie. Hij heeft verstand van zaken en op een prettige manier heeft hij ons begeleid om Burgerschap op de kaart te zetten.

Jet Roodnat,  Het Zuiderpark College Rotterdam. 

bottom of page