top of page
Business and entrepreneurship symposium. Speaker giving a talk at business meeting. Audien

AANBEVELINGEN

We hebben heel fijn gewerkt met Arie. Hij heeft veel verstand van zaken en op een prettige manier heeft hij ons begeleid om Burgerschap bij ons op school op de kaart te zetten. Er is een mooi programma voor alle klassen en daarnaast is burgerschap nu ook bewust een onderdeel van de lessen bij alle vakgroepen.

Jet Roodnat, Het Zuiderpark College Rotterdam

Naar Arie hebben wij anderhalf uur geboeid zitten luisteren. Zijn gastles was afwisselend en uitdagend. Samenwerken en een stelling moeten verdedigen maakte het actief. Wat houdt Burgerschap in en op wat voor een manier breng je dit binnen de school? Arie vertelt op een prettige manier en inspireert. Bovendien een prettig en warm persoon! 

Carolien Dijkman, docent Maatschappijleer, Spaarne college, Haarlem

Op 28 februari en 1 maart 2023 vond een professionaliserings-tweedaagse plaats op het
Newmancollege in Breda. Arie heeft twee workshops gegeven met als doel inzicht te geven in wat
burgerschap wel/niet is en wat de overheid van scholen verwacht. Aan de hand van leuke stellingen
en werkvormen stond het gesprek centraal: Welke waarden zijn belangrijk en wat willen collega's de
leerlingen meegeven? Deze sessies hebben bijgedragen aan bewustwording en bereidwilligheid om
gezamenlijk een bijdrage te leveren aan het burgerschapsprogramma op onze school.
De deelnemers hebben de workshops beoordeeld met een dikke 8!

Annet Hersmis, Conrector onderwijs, Newmancollege Breda

De begeleiding van Arie van de Vrie bij het opzetten van onze burgerschapsvisie en -beleid was erg prettig. Zijn kennis en betrokkenheid bij het onderwerp waren duidelijk merkbaar gedurende het hele proces.

 

Vanaf het allereerste overleg bleek Arie een buitengewoon bekwame en enthousiaste sparringpartner en gids te zijn. Zijn vermogen om complexe concepten eenvoudig te vertalen en ons team te stimuleren om onze ideeën concreet te maken, was bewonderenswaardig.

 

Wat Arie's begeleiding echt onderscheidde, was zijn empathische aanpak en zijn vermogen om onze specifieke behoeften en waarden als organisatie te begrijpen en hierop in te spelen. Hij bood niet alleen waardevol advies, maar hij luisterde ook oprecht naar onze ideeën en zorgen, waardoor hij een strategie op maat kon ontwikkelen die perfect bij onze doelen paste.

 

Kortom, ik zou hem van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar begeleiding bij het opzetten van een burgerschapsvisie en -beleid

Van Gail Kleberg, Vak college Hillegersberg, Rotterdam

Arie is een fijne persoonlijkheid, met kennis van zaken. Je merkt dat Arie dicht bij de onderwijspraktijk staat en weet wat er in en rondom school speelt. Hij heeft ons goed kunnen begeleiden bij het ontwikkelen van burgerschapsonderwijs op het Fioretti College Hillegom. We hebben een gedegen fundament kunnen leggen voor het burgerschapsonderwijs op onze school, waarbij we voldoen aan de wettelijk gestelde eisen. Arie is daarbij van absolute meerwaarde geweest! 

Ashanti Haverkamp, docent maatschappijleer Fioretti College

"Arie heeft voor Compaen het burgerschapsonderwijs op de kaart gezet en neemt de voortrekkersrol op zich. Arie weet anderen te inspireren en nodigt hen uit om deel te nemen aan deze ontwikkeling. Dit doet hij vanuit zijn overtuiging dat gezamenlijkheid een meerwaarde heeft. Hij heeft een positieve manier van communiceren en weet anderen te inspireren."

Irene Jansen, Directeur Compaen VMBO

"Arie is een echte professional op het gebied van Maatschappij, Maatschappijleer en Burgerschap, waarbij zijn kwaliteiten liggen binnen de didactiek en de pedagogiek. Arie is in de dialoog een fijne gesprekspartner, o.a. door zijn ruime blik op het leven en de kunst om onderwerpen van verschillende kanten te belichten.  Daarnaast is hij sterk in het ontwikkelen van eigen (les)materialen, die goed aansluiten bij de leefwereld van de doelgroep, hoe divers deze soms ook mag zijn.  Een samenwerking met Arie brengt je, met een grote glimlach, gegarandeerd naar een volgend level. "

Bo Zuijderwijk, Teamleider Beroepscollege Leystede

"De afgelopen jaren heb ik als docent economie vakoverstijgend met plezier samen mogen werken met Arie aan verschillende projecten waarbij maatschappelijke betrokkenheid en burgerschap als basis diende. Hierin heeft Arie altijd een duidelijke visie wat hij ook praktisch kan maken in de vorm van multidisciplinaire werkvormen. Arie is hierin voor mij de ideale sparringspartner geweest. Burgerschap is namelijk niet iets wat je in een lesje doet, maar behoeft beleid door de gehele school. En de maatschappijvakken waaronder Economie spelen hierin een belangrijke rol. Arie heeft hierbij de nodige helicopterview, is constructief en pakt door!"

Gökhan Özkan, Docent marketing & communicatie, Regio College Zaandam

"Door Arie zijn open blik is hij in staat om een helikopterview te bieden. Zijn scherpe en analytische kijk op zaken zorgt voor een kritische en professionele houding. Arie is toegankelijk en zorgt ervoor dat iedereen zich gehoord voelt."

Barbara Askovic, Docent Z&W en ontwikkelaar burgerschapslessen

"Arie heeft op Compaen VMBO als docent maatschappijleer en maatschappijkunde en als coördinator burgerschap de school op de goede weg geholpen. Hij is erin geslaagd burgerschap in alle facetten bij docenten en overig personeel bekend en urgent te maken. Er is draagvlak gecreëerd om vanuit alle vakken en disciplines in onze school met burgerschap aan de slag te gaan. De start daarvoor was het informeren en inspireren van de schoolleiding. Daarna heeft Arie studiedagen georganiseerd, opdrachten uitgezet en de collega’s geïnspireerd om burgerschap in hun dagelijks werk te integreren. Zo zijn we aan een goed ingebed beleid rond burgerschap gekomen waar onze leerlingen in de toekomst de vruchten van zullen plukken. 

Hanneke Eshuijs, Afdelingsleider Compaen VMBO

Arie heeft voor ons een presentatie over burgerschapsonderwijs verzorgd voor alle MR'en van onze Stichting. Het leek ons een mooie kennismaking voor dit brede publiek en we hoopten een vuurtje aan te steken om het in alle scholen geagendeerd te krijgen. Dat is zeker gelukt! Arie is een innemende persoonlijkheid en weet met kennis en passende stellingen zijn publiek te activeren. We kregen achteraf veel positieve reacties en gaan er zeker mee aan de slag.

Annick van Tilburg, GMR Stichting SAAM te Oss

bottom of page