top of page

ADVIES BIJ METHODE M 

Wat goed dat je hebt gekozen voor de burgerschapskaarten van Methode M! Het gebruik van Methode M draagt bij aan doelgericht burgerschapsonderwijs. Vanuit de expertise die de makers van Methode M hebben op het gebied van maatschappijleer krijgen leerlingen die de kaarten van Methode M gebruiken mooie tools en opdrachten aangereikt om burgerschapsdoelen te behalen.

 

De wet op burgerschap vraagt echter wel meer. De wet vraagt samenhang in het burgerschapsaanbod maar ook doelgerichtheid op basis van een schooleigen visie. Daarnaast moeten docenten actief onderlegd en ondersteund worden in burgerschap en moet burgerschap te zien zijn in de schoolcultuur.

VRIE Burgerschapseducatie werkt samen met Methode M om scholen van advies te voorzien in hoe zij burgerschap het beste kunnen inbedden in hun onderwijs. Dit doen wij vanuit de visie dat burgerschap geen checklist is, maar gaat over hoe en wat je (voor)leeft. Uiteindelijk is dat óók wat de wet van scholen vraagt. Wanneer je de burgerschapskaarten van Methode M aanschaft kun je gratis en vrijblijvend in gesprek over hoe je deze goed kunt inbedden en wat er verder nodig is voor goed burgerschapsonderwijs.

 

Dit gesprek is online en duurt maximaal 25 minuten. Tijdens dit gesprek kun je alle vragen die je over burgerschap hebt stellen aan Arie en zal hij je voorzien van de nodige informatie of eventueel een advies voor een vervolgtraject!

 

Hopelijk tot snel 😊

bottom of page